Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин се срещна с животновъди

09.02.2015 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Момчил Станков ще съдейства за подобряването на комуникацията между публичната власт и предприемачите в животновъдния отрасъл.

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин Момчил Станков се срещна днес с животновъди от региона. Срещата се проведе по инициатива на фермерите, които потърсиха от областната администрация съдействие за решаване на проблема с осигуряването на пасища за животните им. В дискусията участваха заместник областните управители Любомир Низамов и Огнян Ценков, директорът на Областна дирекция „Земеделие” - Емилиян Енчев, кметове и представители на общините. Видинските животновъди се затрудняват да осигурят паша за животните си в земи от общинския и държавния поземлен фонд. Те посочиха това като основен проблем, от чието решение зависи съществуването на стопанствата им. В хода на разговора стана ясно, че основната причина този проблем да се задълбочава, е липсата на информираност и добра комуникация между животновъдите и кметовете и кметските наместници по места, както и с държавните служби по земеделие.

Във връзка с това областният управител се ангажира да съдейства връзката между държавната и местната власт и фермерите да се подобри в подкрепа на дейността и предприемачеството в животновъдния отрасъл. Момчил Станков призова частните стопани също да бъдат по-активни като заинтересована страна.

„За улесняване на взаимодействието ни, би било добре видинските животновъди да учредят собствено браншово сдружение”, препоръча на фермерите директорът на Областна дирекция „Земеделие” - Видин. Емилиян Енчев разяснени нормативната уредба относно ползването на пасищата и ливадите от държавния и общинския поземлен фонд и покани животновъдите да се информират за възможностите в дирекция „Земеделие”. Той обърна специално внимание на осигурените по Закона за собствеността и ползването на земеделски земи преференции за животновъдите, които им позволяват да наемат пасища и мери без търг. Повечето общини разполагат с достатъчен брой собствени пасища и ливади, които да бъдат предложени за ползване от животновъдите, стана ясно от изказванията на кметовете. Кметовете обясниха реда за кандидатстване и изразиха готовност да съдействат на фермерите в рамките своите правомощия и ресурса, с който разполагат. По последни данни на Областна дирекция по безопасност на храните – Видин, в 50 ферми – първа и втора група, се отглеждат общо 2 363 млечни крави, а в три овцевъдни обекта – 888 животни. На територията на 11-те общини в региона се отглеждат общо 5 624 говеда, 68 биволи, 13 359 овце, 5 569 свине и 9 067 кози.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.