Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Регионален съвет за развитие на Северозападния район

12.12.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител на Видин участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район.

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин Момчил Станков разпореди днес въвеждането в изпълнение на областния план за защита при бедствия в частта „защита при снегонавявания и обледявания”. Заповедта е издадена на основание Закона за защита при бедствия във връзка с усложнената зимна обстановка на територията на област Видин. В областния план са определени конкретните мерки и дейности за овладяване на бедствената ситуация с активното и координирано участие на компетентните органи и институции (вижте цялото съдържание на заповедта по-долу). По-рано днес в община Белоградчик областният управител проведе изнесено заседание на областния кризисен щаб, в което участва министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник областният управител Огнян Ценков, заместник кметове на общината и членовете на Областния щаб за защита при бедствия. На място с оперативната обстановка се запознаха и заместник - главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на направление „Оперативни дейности“ в ГДПБЗН Първан Секиранов. „Между всички институции е създадена добра координация и организация на работа за справяне с кризисната ситуация в община Видин”, констатира министър Петкова при проверката на място. Правителството ще окаже цялото необходимо съдействие на бедстващите в региона за по-бързо и ефективно справяне с кризисната ситуация, каза тя.

По данни на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, към 16.30 часа на територията на област Видин без ток са около 46 населени места, вследствие на обледяване на електропроводи и повреди в контактна мрежа на трафопостове. По отстраняването на повредите работят екипи на ЧЕЗ в състав от 144 монтьори. Аварийни групи от енергетиции и пожарникари са съсредоточени в района на гара Орешец, където работят по възстановяването на електропровод с високо напрежение „Скалите”, захранващ община Белоградчик. Възстановено е електрозахранването на шест села в община Видин, две - в община Ружинци, в с. Бойница и в повечето населени места на територията на община Грамада. Няма данни за проблеми с ел.захранването в общините Брегово и Ново село. Със съдействието на областния управител Момчил Станков са осигурени необходимите средства и е закупено гориво за генератора за ГКПП Връшка чука, чиито резерв бе пред изчерпване. Предоставен е агрегат на Дома за възрастни хора в с. Дреновец (община Ружинци), с който е осигурено отоплението за всичките настанени в него 21 души.

Възстановено е електрозахранването на помпената станция до вила “Пчела” и помпената станция до с. Войница, които водозахранват община Кула. Заради повреди в електрозахранването не функционират 8 помпени станции на ВиК, захранващи с вода 27 населени места с около 5000 жители. В напорните резервоари има запаси и снабдяването с питейна вода не е прекъснато. Екипи на Областно пътно управление и РД ПБЗН-Видин са разчистили от паднали дървета и клони участъци от републиканската пътна мрежа. В момента екип на Районна противопожарна служба - Кула отстранява паднали дървета по пътя Киреево-Раковица. Няма затворени пътища. Няма сигнали за инциденти и бедстващи хора. Лечебните заведения са осигурени с електрозахранване, медикаменти и консумативи.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.