Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Среща с посланиците на Азербайджан, Молдова и Украйна

07.11.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов прие днес в кабинета си извънредните и пълномощни посланици на Република Азербайджан – Н.Пр. Емил Каримов, на Република Молдова – Н.Пр. Александру Пригорски и на Украйна - Н.Пр. Микола Балтажи.

Политически новини от Видин

Срещата се проведе в рамките на двудневната визита на тримата дипломати във Видин по повод културно събитие в града, организирано под почетния патронаж на посланика на Азербайджан Емил Каримов. В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между област Видин и региони на Азербайджан, Молдова и Украйна. „Трябва да мислим за бъдещето и как ще се развиват нашите контакти в процеса на асоцииране на Украйна към Европейския съюз”, каза посланик Балтажи. Той посочи като добра основа за засилване на търговско икономическите отношения установеното преди години партньорство между побратимените български градове Видин и Белоградчик и украинските Ровно и Дубно. Областният управител информира гостите си за социално- икономическата ситуация в област Видни. Той посочи като основни проблеми слабата икономика и намаляването на населението в най-бедния регион на Европейския съюз. „В сравнение с другите български региони, Северозападният е най-изостаналият в страната”, каза инж. Кръстьо Спасов, като изрази съжаление за изключването на интегрираните териториални инвестиции за петте области на Северозападния регион от Споразумението за партньорство през програмен период 2014-2020 г. „Нашите общини са активни, кандидатстват по много проекти, но е необходимо по-целенасочено отношение и въздействие, за да се решат натрупаните в годините назад проблеми”, отбеляза областният управител. Той акцентира върху необходимостта от газифициране на региона и цялостно възстановяване и модернизиране на пътната, железопътната, въздушната и речната инфраструктура на Видин по двата международни транспортни коридора - №4 и №7.

Само за по-малко от година и половина след пускането в експлоатация на Дунав мост 2, през него са преминали 760 000 моторни превозни средства, от които над 60% са тежкотоварните камиони. Този трафик ще се увеличи, ако имаме по-добри пътища”, каза инж. Кръстьо Спасов, като отбеляза, че това е пряко свързано с нарастването и на инвестиционния интерес към града и региона.

„Освен достъпни пътища и добри комуникации, на бизнеса са нужни алтернативни източници на енергия, квалифицирана работна ръка и сигурност”, отбеляза инж. Спасов. Той подчерта перспективите пред развитието на туризма и земеделието, като изброи конкретни проекти за разкриване на предприятия за преработка на плодове и зеленчуци, риба и рибни продукти и зеленчукова борса. Областният управител запозна посланиците и с проекта за разкриването във Видин на филиал на Медицински университет – Плевен, с цел привличане на млади хора и подготовка на високо образовани и квалифицирани кадри. В края на срещата посланиците на Азербайджан, Молдова и Украйна изразиха готовност да работят и подкрепят по-активни икономически и културни взаимоотношения с Видинския регион. Тримата дипломати са на посещение във Видин от вчера. Заедно със своите съпруги посланиците присъстваха на концерт, посветен на класическата азербайджанска музика. За първи път на сцената на Симфониета – Видин, под диригентството на Кирил Ламбов, прозвучаха композираните от него вариации по азербайджанската песен „Сокол”, сюита из балета „Седем красавици” на знаменития азербайджански композитор Кара Караев и „Шур мугам” на именития му сънародник Фикрет Амиров.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.